Goed werkgeverschap
binnen de keten


Veilige werkplek
Met ons bedrijf staan we midden in de maatschappij, midden in Rotterdam en gaan we voor inclusief ondernemerschap. Iedereen mag bij ons werken. We willen een ‘sociaal veilig’ bedrijf zijn. In die zin beschermen we de wereldse ‘multiversiteit’.
Tijdens het introductieprogramma ‘De Groene Loper’ krijgen nieuwe medewerkers informatie over veiligheid met betrekking tot drie verschillende onderwerpen:
Persoonlijke veiligheid
Zoals oordopjes, veiligheidsschoenen en de werkplaats veilig houden.
Voedselveiligheid
Het werken met voedsel en allergenen, waarbij een toets wordt afgelegd.
Sociale veiligheid
Deze is ook geborgd in ons Bedrijfsreglement, de Open-Up procedure.









90
gemiddeld aantal personen dat onder deskundige begeleiding werkt in de sociale werkplaats.
Facts
Aandacht voor een inclusieve arbeidsmarkt is om veel redenen belangrijk. In de toeleveringsketens wordt daarop gelet, vooral door het bevorderen van bewustzijn. Binnen ons eigen bedrijf
is het natuurlijk een voorwaarde. Al sinds 2002 hebben we
een inpandige sociale werkplaats. Hier worden vooral inpak-werkzaamheden uitgevoerd, maar er wordt ook gekeken naar
de integratie in het reguliere productieproces. Er werken gemiddeld 90 personen in de sociale werkplaats, onder deskundige begeleiding van Robedrijf, een sociaal werkbedrijf
van de gemeente Rotterdam.
Daarnaast zijn onlangs een aantal medewerkers met een afstand
tot de arbeidsmarkt gestart met een proefplaatsing bij Verstegen, eveneens in samenwerking met de gemeente Rotterdam.
Zij worden door professionele jobcoaches begeleid. Dat is heel belangrijk, omdat ze hierdoor weer de aandacht krijgen die ze nodig hebben om dagelijks aan de slag te gaan én te blijven.
Ook voor deze medewerkers is er plaats binnen Verstegen.
Ze doen allemaal zinvol werk: zonder hen staat de productie stil.
Inclusieve arbeidsmarkt

Naast opleidingen zet Verstegen zich ook in voor maandelijkse webinars binnen de Verstegen Academy. Hierin komen verschillende onderwerpen aan bod, die binnen Verstegen breed worden uitgedragen. Je kunt hierbij denken aan thema’s als voeding, duurzaamheid en innovaties. De webinars worden goed gewaardeerd. Door het geven van webinars en de bijbehorende interactie worden medewerkers meegenomen in de ontwikkelingen binnen Verstegen.
12
medewerkers hebben
hun diploma behaald.
Facts
Bij Verstegen ben je welkom zoals je bent. Of je nu wel of geen diploma hebt: je krijgt de ruimte om jezelf te ontwikkelen. We zijn, en werken met, échte mensen. Ieder met eigenaardigheden, dromen en ervaringen. Daar besteden we graag aandacht aan. Ons uitgangspunt is om eerlijk, respectvol en betrouwbaar te zijn in alles wat we doen, met een vleugje pit en humor.
Iedere medewerker krijgt de ruimte om zichzelf te ontwikkelen en ambities na te streven. In de productie bijvoorbeeld verzorgen wij ‘inhouse’ opleidingen. Voor medewerkers die het Nederlands nog niet volledig beheersen, verzorgen we taallessen in samenwerking met de bibliotheek Rotterdam. Na vertragingen door de situatie omtrent het coronavirus, is inmiddels de 3e groep gestart en hebben al 12 medewerkers hun diploma behaald. Ze werden aangemoedigd om zich de Nederlandse taal eigen te maken en digitaal vaardiger te worden. De tablet die ze gebruikt hebben, kregen de medewerkers na het behalen van hun diploma cadeau als waardering voor de inzet die ze hebben getoond en als middel om altijd en overal te kunnen blijven oefenen.
Ontwikkeling van medewerkers



Er zijn binnen Verstegen volop kansen om
door te groeien. Opleiden is een belangrijk ‘managementinstrument’. Enerzijds zijn opleidingen ondersteunend bij de verdere organisatie-ontwikkeling en organisatie-performance in brede zin. Ze dragen bij in de ontwikkeling van (specifieke) kennis, competenties en mentaliteit. Anderzijds wordt aan medewerkers ruimte geboden om via ontwikkeling en opleiding aan de eigen ambities te werken.
Aanmoedigen
van groei binnen de organisatie

Bij Verstegen geloven we in waardig werk voor iedereen. Van de boer die onze producten teelt, tot aan de kok die heerlijke maaltijden serveert. Het begint allemaal bij eerlijk werk en het voorop zetten van talenten en passies in de gehele keten.
